Orvosaink

Privátgasztro.hu

Gasztroenterológiai és hepatológiai magánrendelő

1096 Budapest Thaly Kálmán u. 50. I. emelet 4. ajtó

 

Bejelentkezés

telefonon           +36 1 9506217                                   +36 70 2345007

emailen              info@privatgasztro.hu

Dr. Jakab Zsuzsanna

Dr. Jakab Zsuzsanna

radiológus szakorvos
osztályvezető klinikai főorvos

 

1982-ben végzett a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karán „summa cum laude” minősítéssel. 1986-ban szerzett radiológiai szakvizsgát.
A képalkotó vizsgálatok közül a hagyományos radiológiával, ultrahang és CT diagnosztikával foglalkozik. Fő érdeklődési területe az általános ultrahang diagnosztika, mely terén több mint 30 év tapasztalatát gyűjtötte össze. Az ultrahang diagnosztikán belül kiemelten foglalkozik a máj és a gyomor-bélrendszer betegségeinek vizsgálatával.
Tudományos tevékenysége a kontrasztanyagos ultrahang vizsgálatok és az elasztográfia.

Szakmai tanulmányutakon vett részt a Sart Tilman Egyetem (Belgium, Liege), a Krankenhaus der Barmherzigen Brüder Oktató Kórház (Németország,Trier), a Thomas Jefferson Egyetem (USA, Philadelphia) és az amszterdami Egyetem (Hollandia) radiológiai és gasztroenterológiai osztályain.

1982 és 1992 között a Semmelweis Egyetem Radiológiai Klinikáján dolgozott, az utolsó három évben az Ultrahang Laboratórium vezetőjeként.1992 és 1995 között a Haynal Imre Egészségtudományi Egyetem Radiológiai Klinikájának adjunktusa volt, az Urogenitalis Laboratóriumot vezette. 1995-től a Semmelweis Egyetem II. Belgyógyászati Klinika Radiológiai Osztályának klinikai főorvosa, 2007-től az Osztály vezetője. 2020-tól a Semmelweis Egyetem Belgyógyászati és Onkológiai Klinika klinikai főorvosa.

A Magyar és az Európai Radiológus Társaság tagja. A Magyar Radiológus Társaság Ultrahang Szekciójának főtitkára.
40 könyvfejezet szerzője, nemzetközi és hazai folyóiratokban 60 közleménye jelent meg. 2015-ben az ultrahang diagnosztika terén kifejtett munkásságáért a Magyar Radiológus Társaság „Lélek Imre” díjjal tüntette ki.

Számos kongresszuson és továbbképző tanfolyamon tartott előadásokat meghívott előadóként. 
1982 óta részt vesz az orvostanhallgatók, asszisztensek oktatásában, a szakorvosok képzésében / továbbképzésében. Éveken keresztül oktatott a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Főiskolai Kar Képalkotó Diagnosztikai Analitikus és Orvostechnikai Tanszékén.

 

 

Vizsgálatok 

Hasi és kismedencei ultrahangvizsgálat

Hasi, kismedencei, gyomor-bél rendszer ultrahangvizsgálat 

Hasi, kismedencei ultrahang a hasi erek Doppler vizsgálatával 

Epehólyag kontrkciós vizsgálat

Nyaki erek ultrahangvizsgálata 

Pajzsmirigy és nyaki lágyrészek ultrahangvizsgálata 

Egyoldali végtagi vénás Doppler ultrahangvizsgálat 

Egyoldali végtagi artériás Doppler ultrahangvizsgálat 

Lágyrész ultrahangvizsgálat

Két ultrahangvizsgálat egy ülésben 

Három ultrahangvizsgálat egy ülésben 

Négy ultrahangvizsgálat egy ülésben 

 

Radiológiai konzultáció 

korábbi röntgen, ultrahang, CT és MR vizsgálati eredmények, képek kiértékelése, véleményezése, tisztázatlan gócos májelváltozások (daganatok) diagnózisának pontosítása, további vizsgálatok javallatának elbírálása (újabb radiológiai vizsgálatok, célzott mintavételek), radiológiai kezelések (daganatok roncsolása, epeúti elzáródások megoldása, TIPS) lehetőségének elbírálása

Radiológiai konzultáció és ultrahangvizsgálat