Orvosaink

Privátgasztro.hu

Gasztroenterológiai és hepatológiai magánrendelő

1096 Budapest Thaly Kálmán u. 50. I. emelet 4. ajtó

 

Bejelentkezés

telefonon           +36 1 9506217                                   +36 70 2345007

emailen              info@privatgasztro.hu

Dr. Péter Antal Ph.D. FEBS

Dr. Péter Antal Ph.D. FEBS

sebész, proktológus, gasztroenterológus

egyetemi adjunktus

 

1979-ben végzett a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi karán „summa cum laude” minősítéssel. 1983-ban sebészetből, 1998-ban gasztroenterológiából szerzett szakképesítést; 2007-ben transzplantációs sebészetből európai szakvizsgát (FEBS) tett. 2009-ben PhD fokozatot szerzett. 14 év közkórházi általános sebészeti munka után 1993-tól a Semmelweis Egyetem Transzplantációs és Sebészeti Klinikáján dolgozik, melynek 6 éven át igazgatóhelyettese is volt. Több rövidebb külföldi tanulmányutat tett Olaszországban (Padova), Németországban (Freiburg) és Hollandiában (Groningen).

A szakmában töltött több mint 40 év alatt nagy gyakorlatot szerzett az általános- és transzplantációs sebészetben, az általános sebészet vonatkozásában kiemelten érdeklődik a vastag- és végbél betegségek vizsgálata és kezelése iránt. A gasztroenterológia területén a sebészet- és a gasztroenterológia határterületeivel foglalkozott, nagy számban végzett endoszkópos vizsgálatokat – 28 évig vezette a klinika Endoszkópos Laboratóriumát. Oktatóként részt vesz az orvostanhallgatók sebészeti képzésében magyar és német nyelven.

Tagja a Magyar Sebész Társaságnak és a Magyar Transzplantációs Társaságnak, melynek 6 éven át főtitkára is volt.

Szakmai hitvallása szerint a legfontosabb a betegek bizalmának megnyerése a megfelelő, és folyamatosan fejlesztett szakmai ismeretek mellett. A betegek legcsekélyebb tüneteit, panaszait is komolyan kell venni. A vizsgálatoknál, különösen a proktológia területén nagyon fontos az empátia, az intimitás biztosítása. A gyógyítás csapatmunka, ahol a klinikusnak támaszkodnia kell a korszerű diagnosztika, a szakmai konzultációk lehetőségére, mindig szem előtt tartva a beteg érdekeit.

 

Vizsgálatok

Sebészeti konzultáció 

Kisműtét

Gasztroenterológiai konzultáció 

Proktológiai konzultáció 

Proktológiai konzultáció, vizsgálat, anoszkópia 

Proktológiai konzultáció, vizsgálat, anoszkópia, rectoszkópia 

Aranyér ellátása gumigyűrűzéssel

Gyomortükrözés 

Gyomortükrözés bódításban 

Gyomortükrözés altatásban 

Vastagbéltükrözés (széndioxiddal)

Vastagbéltükrözés bódításban (széndioxiddal) 

Vastgabéltükrözés altatásban (széndioxiddal) 

Mintavétel szövettani vizsgálatra

Polyp eltávolítása